Un ONG plin de culoare!

 • atelier de pregatire - design de obiect 1
 • atelier de pregatire - design vestimentar 1
 • atelier de pregatire - design vestimentar 2
 • atelier de pregatire - design vestimentar
 • duba verde
 • expozitie City 1
 • atelier de pregatire - design de obiect
 • expozitie City 2
 • expozitie City
 • Junior Wall 1
 • Junior Wall 2
 • Junior Wall 3
 • Junior Wall 4
 • Junior Wall 5
 • Junior Wall
 • Noaptea Verde

Auzim tot mai des în jurul nostru termenul ONG(Organizație Non-Guvernamentală sau Non-Profit). Puțini știm ce se ascunde în spatele unei abrevieri. ONG-ul este la bază o instituție care lucrează independent față de activitatea guvernului, însă este de remarcat faptul că unele ONG-uri sunt parțial sau chiar în totalitate finanțate de acesta. Rolul ONG-urilor este acela de a promova valori si inițiative în cadrul societății. Acestea oferă numeroase beneficii, începând cu dezvoltarea personală și terminând cu dezvoltarea spiritului antreprenorial.

ONG-ul reprezintă un cadru receptiv la noi inițiative, cu o capacitate extraordinară de a asimila experiențe și de a te ajuta să te dezvolți pas cu pas. Un cadru ideal unde te poți exprima, poți să îndrăznești să te afirmi prin expunerea unor proiecte, să construiești link-uri emoționale și rețele de comunicare cu ceilalți membrii, să faci schimb de experiență sau chiar să oferi o nouă viziune asupra lucrurilor. Avantajele sunt numeroase și ele își lasă amprenta atât asupra noastră, cât și asupra celor din jur, aducând schimbări de mentalitate și noi oportunități de învățare.

Începând cu anul 2014, în peisajul cultural-artistic constănțean activează un ONG care se ocupă cu implicarea copiilor și a tinerilor în diverse activități culturale și artistice menite să dezvolte gustul pentru frumos al noilor generații. Numele său este unul predestinat și îți captează cu ușurință atenția – Arteon Studio. Toate activitățile sunt realizate sub coordonarea a două tinere talentate, designeri de profesie, Lia Opriș și Oana Cucoveanu. În timpul liber, ele coordonează ateliere de pregătire în domeniul design-ului(de obiect, ambiental, vestimentar și grafic) pentru tinerii interesați de această profesie. Nu i-au uitat nici pe cei mici, astfel încât, tot la Arteon Studio, ele coordonează ateliere de pictură și desen pentru copii cu înclinații artistice deosebite. Rezultatele muncii lor pot fi văzute pe facebook, dar și în paginile revistei.

Arteon Studio s-a făcut remarcat prin proiecte precum „Duba Verde”, proiect de artă urbană ce poate fi admirat pe strada Mihai Eminescu, între două localuri cunoscute de constănțeni. Azi, proiectul servește ca punct de colectare a materialelor reciclabile care provin de la localurile aflate în zonă.

O altă amprentă arteonistă este și „Junior Wall”-ul. Aceasta este o lucrare colectivă de graffiti realizată de copii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. Un proiect de responsabilizare socială a tinerilor artiști față de mediul urban, care a făcut deliciul plimbărilor turiștilor(și nu numai!) pe faleza din zona Poarta I.

În septembrie 2014, pe perioada evenimentului „Noaptea Verde” organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului Marin, Arteon Studio a expus o lucrare de artă monumentală, inspirată de mediul marin. Lucrarea a impresionat publicul, scopul fiind acela de creștere a gradului de conștientizare asupra necesității protejării mediului și de conservare a biodiversității.

De asemenea, ONG-ul a avut o fructuoasă colaborare cu City Park Mall Constanța. În acest sens, Arteon Studio a desfășurat pe o perioadă de două luni o serie de expoziții – concurs care au avut loc în incinta mall-ului și care s-au încheiat cu premierea celor mai reușite schițe.

Pentrul noul an, talentatele designere, fără de care toate aceste proiecte nu ar fi existat, au în plan și mai multe inițiative cultural – artistice și evenimente caritabile despre care veți putea afla în viitorul număr al revistei. Sunteți invitați să le contactați pe pagina lor de facebook și, de ce nu, să vă implicați în proiectele Arteon Studio!


 Un ONG plin de culoare!


Redactor: Mona Lisa

Editor: Mona Lisa

Foto: arhivă personală Lia Opriș & ARTEON Studio


logo12

2 Responses

 1. Thanks to my father who stated to me regarding this blog, this webpage is genuinely awesome.|

 2. website here spune:

  I just want to mention I am newbie to weblog and certainly savored your page. Probably I’m likely to bookmark your blog post . You surely have superb articles. Thanks a bunch for sharing with us your web site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri ca acesta: