Star Wars: The Force Awakens (2015)… pentru fata cu sprâncene branduite „Nike”

star-wars-tfa-deleted-scenes-details

Cristian Tudor Popescu, acest „domn inginer al metafizicului actual”, are obiceiul de a spune din când în când tâmpenii gargantuane, dar ce au totuși și o calitate, aceea de a fi presărate și cu ceva adevăruri. Un astfel de subiect este noul film Star Wars, în regia lui J.J. Abrams, un regizor ce se poate lăuda cu titluri ca: Armageddon, Star Trek, Mission Impossible, ș.a.m.d.

Popescu spune, cu un aer doct: „Darth Vader, când apărea, ți se făcea frică. Era un rău imperial și impunător. Ăsta e un fel de fan, costumat în Darth Vader”.

Și continuă: „De ce folosește sabia cruce? Ce înseamnă sabia în formă de cruce? Avem un Darth Vader creștin care se bate cu un negru și o femeie.”

„Senzația e că în spatele ecranului se află un handicapat mintal care apasă pe butoane cum vrea”, conchide Popescu.

Nu văzusem filmul, deși intenționam să îl văd, nefiind totuși o prioritate. Dar vorbele lui Cristian Tudor Popescu m-au făcut să trec noul Star Wars în capul listei. Nu mai fusesem într-o sală de cinema din toamna lui 1832, așa că era o dublă provocare. Zis și făcut, hai Marie la cinema!

În sală, aceeași turmă de cretini pe care o lăsasem pe vremea lui Nea Nicu, dar un pic metamorfozată. Lângă mine, un grup format din două pitzipoance cu push-up și sprâncene tatuate în V (se pare că e la moda chestia asta), ambele de gât cu un pițiponc… iubire mare, mon cher! Pițiponcul, cu bărbița, sprâncene pensate și țepișori în cap, își etala gleznele fine ce ieșeau de sub manșetele unor pantalonași mulați pe picior. Fetele, în delir, nu-și puteau crede cum de-i posibil să fie atât de norocoase să vază un film lângă un așa mascul!

În sfarșit, începe filmul și reușesc să-mi înfrânez greața. Apare un Han Solo bătrân, dar tot simpatic. Ce-i al lui, e-al lui, trebuie să fii defect să nu-l placi pe Ford, indiferent de vârstă. Apare și luptătorul creștin al lui Cristian Tudor Popescu, cu sabia în cruce. Ce să mai, apar mulți. Cam toți.

Nu, nu vă voi strica plăcerea de a vedea filmul. Nu vă așteptați să vă ofer gratuit spoilere inutile. Pot să vă spun că totuși ar fi păcat să nu îl vedeți, indiferent de review-urile pozitive ori negative pe care le citiți prin presă. În fond, este un spectacol așteptat de peste 30 de ani, indiferent dacă nu suntem toți de acord cu modalitatea aleasă.

Da, se vede de la o poșta că nu e George Lucas în spatele butoanelor de care vorbea Popescu. Da, lipsește acel „impact emoțional”, acea disperare cu care Obi-Wan îl certa pe Anakin la finalul episodului 3. Unii veți spune că era de așteptat să lipsească, întrucât elementul primordial al seriei, Lucas, lipsește și el. Personal, cred că Star Wars – The Force Awakens, seamănă izbitor cu originalul turnat în ’77, dar trecut prin filtrul generației actuale. Nu este pentru noi, dragă domnule Popescu, este pentru EI. Pentru fata cu sprâncene în V și pentru băiatul cu bărbiță și țepișori în cap. Și din acest punct de vedere, crede-mă, este absolut genial!


Star Wars: The Force Awakens (2015)… pentru fata cu sprâncene branduite „Nike”


Redactor: Andreea Mincă

Editor: Mona Lisa

Foto: joblo.com


logo12

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri ca acesta: