Prăjitură cu lămâie

IMG_6200Ingrediente:

3 ouă mari

128 gr zahăr

240 ml smântână sau iaurt grecesc

120 ml ulei vegetal

2 linguri coajă de lămâie rasă

1-2 linguri de esență de lămâie

200 gr făină albă

2 lingurițe praf de copt

1/2 linguriță de sare

Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
Într-un bol, se amestecă cu mixerul sau robotul de bucatărie ouăle, zahărul și smântâna până ajungi la o consistență moale și pufoasă. Adaugă, puțin câte puțin, uleiul și continuă să mixezi. Apoi, utilizează coajă rasă de lămâie și esență pentru o aromă intensă.

Adaugă făina, praful de copt și sarea, amestecând cu o spatulă. Făina este încorporată prin mișcări lente.

Compoziția se toarnă într-o tavă în formă de pâine, unsă cu unt și tapetată cu făină. Se dă la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la 180 grade Celsius.

Pentru a evita extra coacerea și formarea unei cruste maronii, aplică peste prăjitură o foaie de copt. Se lasă la răcit în tavă pentru cel puțin 30 de minute.

Enjoy!


Prăjitură cu lămâie


Redactor: Nori Bancu

Editor: Mona Lisa

Foto: arhivă personală Nori Bancu


 

logo12

1 Response

  1. eebest8 spune:

    I truly appreciate this blog post.Really thank you! Keep writing.

Lasă un răspuns către eebest8 Anulează răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri ca acesta: