Prăjitură cu lămâie

IMG_6200Ingrediente:

3 ouă mari

128 gr zahăr

240 ml smântână sau iaurt grecesc

120 ml ulei vegetal

2 linguri coajă de lămâie rasă

1-2 linguri de esență de lămâie

200 gr făină albă

2 lingurițe praf de copt

1/2 linguriță de sare

Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
Într-un bol, se amestecă cu mixerul sau robotul de bucatărie ouăle, zahărul și smântâna până ajungi la o consistență moale și pufoasă. Adaugă, puțin câte puțin, uleiul și continuă să mixezi. Apoi, utilizează coajă rasă de lămâie și esență pentru o aromă intensă.

Adaugă făina, praful de copt și sarea, amestecând cu o spatulă. Făina este încorporată prin mișcări lente.

Compoziția se toarnă într-o tavă în formă de pâine, unsă cu unt și tapetată cu făină. Se dă la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la 180 grade Celsius.

Pentru a evita extra coacerea și formarea unei cruste maronii, aplică peste prăjitură o foaie de copt. Se lasă la răcit în tavă pentru cel puțin 30 de minute.

Enjoy!


Prăjitură cu lămâie


Redactor: Nori Bancu

Editor: Mona Lisa

Foto: arhivă personală Nori Bancu


 

logo12

1 Response

  1. eebest8 spune:

    I truly appreciate this blog post.Really thank you! Keep writing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri ca acesta: