Gabriel Paraschiv

  • DSC_8952
  • DSC_8958
  • DSC_8960
  • DSC_8981
  • DSC_8989

Gabriel Paraschiv este un artist întreg, care șochează de fiecare dată prin nonconformismul și curajul său. S-a născut în Buftea, pe 15 februarie 1983 și, de foarte mulți ani, trăiește, studiază și lucrează în Constanța. Ne bucurăm atunci când orașul nostru adună artiști din toate colțurile țării. Probabil că marea e o așa-zisă muză pentru toți. Încă din copilărie, oamenii dragi din jurul său au remarcat talentul special și sensibilitatea pe care o are Gabriel, realizând cu creta, pe asfalt, adevărate benzi desenate cu personajele preferate din poveștile pentru copii.

Uneori, micul artist ajungea acasă camuflat în noroi, modelând dintr-un amestec de pământ cu apă, roboți și fel de fel de creaturi bizare care erau punctul de atracție în cercul său de prieteni, făcându-l popular chiar și la vârsta aceea fragedă.

În peisajul constănțean, s-a făcut remarcat prin expoziții de pictură și un concept de instalație cu diverse obiecte aparent nefolositoare, rezultând o adevărată operă de artă postmodernistă pe care o veți admira în paginile revistei. În anul 1998, a cunoscut arta tatuajelor și, de atunci, lucrează, în paralel cu pictura, în acest domeniu, imprimându-și inspirația și creativitatea pe epidermă. De curând, Gabriel Paraschiv și-a extins viziunea artistică asupra fotografiei, dorind să surprindă frumosul și culorile și dintr-o altă perspectivă decât aceea de a picta trăirile cu pensula pe o pânză.

„Din spatele aparatului de fotografiat, culorile sunt altfel. Senzația de a capta o clipă e diferită. Totul se simte altfel. Cu pensula ce dictează simțiri, comprimi alte emoții. Sunt atât de puternice din ambele unghiuri, încât nu le pot compara. Nici nu mi-aș permite să insult culorile ce trec prin diferite filtre!”,  Gabriel Paraschiv


Gabriel Paraschiv


Redactor: Mona Lisa

Editor: Mona Lisa

Foto: Octavian Liviu Vasile

Picturi: arhivă personală Gabriel Paraschiv


logo12

%d blogeri ca acesta: