Fairy Tale by Mona Lisa

11168004_804681606289554_4294698756843537729_n

Să spui de ce iubești nu implică o precizie de bisturiu. Așa cum nici un jurnal al copilăriei, asezonat cu amintiri sau visuri, nu implică o infinitate de cuvinte mărunte. Uneori, era suficient să îl camuflăm cu desene juvenile. În el sădeam câmpuri întregi cu flori sau inimi ce pluteau pe foile întinse. Aveau cerul lor, la fel cum avem și noi un cer al nostru. Încărcați de insolitul cotidian, uităm să mai plutim! Ne lăsăm înșelați de clipe ce nu pot fi desenate în jurnal. Și nici măcar ținute minte sau păstrate în suflet. Sunt goale și inutile. Se duc la fel de repede… așa cum vin! Să ai un jurnal al maturității, asezonat cu iubire și dăruire, nu implică o infinitate de cuvinte mari, însă implică obligatoriu jurnalul copilăriei. În câmpul său lexical intră visarea, dorul, râsetele, lacrimile de bucurie, supărările infime și trecătoare, ochi ce cerșesc iertarea atunci când se încarcă cu vinovăție, uitarea lucrurilor triste și îmbrățișarea frumosului. Un câmp infinit ce are rațiunea lui. O rațiune ce depășește înțelegerea minții noastre. Un câmp ce implică forme geometrice ca dansul, culori ce nu cunosc nonculorile, timp ce nu poate fi numărat, săruturi furate, surprize ce au calitatea de a îi bucura pe ceilalți oameni. Poate un desen de familie în care tata, mama și copilul se țin de mână. Un asemenea desen implică râsete. De cele mai multe ori, tata are capul pătrat, iar mama e crăcănată. Un soare, atârnat la întâmplare pe cer, ne stă tuturor în cap. Egalitatea e primordială. Florile sunt uriașe. Uneori, acestea ne ajung până la umeri, iar copacii bătrâni au înălțimea noastră. Să ai un suflet implică să îl hrănești cu iubire. Sistemul prin care funcționează acest modul nu este ca cel prin care ne asigurăm nutriția. Singura asemănare este umanul, însă îmbrăcat în haine diferite. Un uman este păstrător de gânduri și simțiri umane, iar altul este o stare fiziologică la fel de necesară. Să ai un suflet implică să hrănești cu iubire alte suflete, nu doar să te hrănești cu ea ca un egoist ce își ia prânzul singur. Să dăruiești iubire în toate formele ei înseamnă să-ți asiguri fericirea atunci când o să rămâi doar o inimă plutitoare pe un cer pe care nu îl putem percepe acum decât ca pe o boltă imaginară. Să ai un suflet implică să așterni în jurnalele celor dragi râsete, visuri, inimi desenate, flori nemuritoare sau priviri ce nu se uită precum cuvintele. Să spui de ce iubești nu implică o precizie de bisturiu. Să spui exact ceea ce simți înseamnă să sădești flori și să te bazezi pe ploaie că le mai udă din când în când. Statornicia sentimentelor exprimă iubirea. Iubirile care vin și pleacă precum clipele sunt doar pseudo-iubiri menite să ne ducă spre cunoaștere, spre înțelegere și spre adevărata iubire ce așteaptă să te facă să râzi… fără să pretindă nimic!

Mona Lisa

2 Responses

  1. Wishwell Clara spune:

    Si eu mai am caiete si agende cu desene si colaje pe care le-am facut cand eram mica. Recunosc ca sunt nostalgica uneori, dar ma bucur atunci cand le rasfoiesc. Sunt multe amintiri pe care le-am pastrat in suflet.

  2. Wishwell Clara spune:

    Vreau sa spun articole decupate din reviste si ziare cu filme si actori. Nu colaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri ca acesta: