Dieta Dukan? Da’ de ce?

tumblr_lz260kgp1J1qz9qooo1_500

Ideea de a fi rușinat de propriul corp a ajuns în ultimii ani la un nivel atât de aberant, încât mai nou aud în stânga și-n dreapta mea despre cum „mărimea spațiului dintre coapsele femeii dictează cât de frumoasă e ea”. Fete tinere ori, deopotrivă, femei în toată firea sunt bombardate constant cu standarde nerealiste de frumusețe, multe dintre ele ajungând în pragul depresiei din cauza acestei ciume mediatice. Silueta androgină, picioare de cocostârc cocoțate pe tocuri imense și asortate cu un fund masculin fără șolduri și cât mai plat… Acesta este standardul de frumusețe actual și imaginea promovată de câteva decade de către celebrul creator Karl Lagerfeld – de altfel, homosexual cu ștate vechi.

Marilyn e moartă și-ngropată de ani buni și la modă e Miley Cyrus – o femeie „must-have”. Domnul Lagerfeld ne spune, cu fiecare ocazie ivită, că Miley are un corp superb (implicit, toate femeile ar trebui să încerce să fie ca ea!). Bătrânul Karl uită să ne aducă la cunoștință faptul că el nu se poate simți bine decât cu… bărbați! Se pare că noi toți, în anul de grație 2016, am ajuns să ascultăm de omul care nu are „sentimente umane”.

Nu trebuie să fii un geniu pentru constata înșelătoria pe care ne-o trage industria modei. Imaginile androgine promovate ar reprezenta pură fantezie a bărbatului normal. O minciună de un grosolan monstruos, perpetuată până la paroxism. Nimic mai neadevărat! Numeroase studii arată că peste 80% dintre bărbați preferă formele generoase, iar restul de 20% face parte din „categoria gri” a lui Kinsey, adică persoane cu înclinații și dorințe bisexuale. Atenție, nu neaparat și afișate în spațiul public. 😉

Organizația Mondială de Sănătate a creat Indicele Quetelet  sau BMI – o formulă ce stabilește valoarea ideală derivată din masa și înălțimea individului. Supriză! Marilyn se înscrie perfect în valoarea ideală, însă manechinele lui Lagerfeld nici măcar nu intră în discuție. De ce oare nu mă miră deloc chestia asta?

Așa că mai opriți-vă cu dietele aberante și aruncați Dukan-ul ăla în curtea vecinului nesuferit. Nu vi se pare că aveți parte de îndeajuns de mult stres în viața de zi cu zi? De ce să mai adăugați o nefericire în plus? Desigur, puteți să îl ascultați pe domnul Karl și să vă demolați sănătatea sau puteți să trăiți sănătos și să fiți atractivi. În fond și la urma urmei, e alegerea voastră în totalitate.

Happy September! :)


 Dieta Dukan? Da’ de ce?


Redactor: Andreea Mincă

Editor: Mona Lisa

Foto: google.com


logo12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri ca acesta: