Cursuri de formare a consultanților în specializările bioeconomiei

În data de 22 septembrie la Senatul României, în cadrul Conferinței Naționale SUERD, se lansează ”Programul postuniversitar online pentru formarea consultanților în specializările bioeconomiei ”.

Programul de tip post-universitar ”Managementul Bio-Economiei, Inovării și Guvernanței”   vizează înzestrarea cursanților cu un set consistent de competențe, precum și cu înțelegerea inovării în științele vieții, atât de necesară celor care activează în sectorul public, în mediul privat și în zona ONG. În acest sens, curricula este orientată către o gamă largă de experți actuali sau de viitor care acționează în domenii tehnologice de vârf, în scopul de a-i echipa în așa fel încât să poată oferi soluții la probleme practice legate de: strategii de inovare ale firmelor, politici și reglementări, modele colaborative în cercetare-dezvoltare, guvernanță și proprietate intelectuală.

prezentare-suerd-1-728

Cursul se desfășoară exclusiv on-line, pe o platforma dedicată, cu acces personalizat, pe o perioada de 3 luni, iar la final, în urma unei evaluări bazate pe prezentarea în scris a unui micro-proiect personal, acesta se soldează cu Certificat de Absolvire eliberat în co-tutelă de următoarele instituții:
• Catedra Internațională Onorifică în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării Jean Bart” – CIO-SUERD, proiect coordonat de Fundația EUROLINK-Casa Europei, membră EUNET – European Network for Education and Training
• Centrul de Biodiversitate al Academiei Române
• Asociația ”Comunitățile Locale Riverane Dunării” – Departamentul de Training – CLDR, membră Danubius Academic Consortium (DAC, Baden Wurttmeberg) și a Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării (CoDCR, Viena)

Beneficiile speciale pentru absolvenți:

• primesc Certificat de Absolvire însoțit de o Anexa de Studii;
• sunt cooptați în Rețeaua Naționala a Ofițerilor Dunăreni, prin care primesc informații și consiliere privind participarea la proiecte europene în domeniile subsumate bioeconomiei;
• pot primi Scrisori de Recomandare pentru angajare, colaborare sau participare la parteneriate/proiecte cu caracter național/european;
• li se acorda acces privilegiat la evenimentele publice și grupurile de lucru pentru proiectele inițiate de partenerii CIO-SUERD și CLDR.

Cursurile încep în prima săptămână a lunii octombrie 2016. Pentru înscrieri, cei intersați sunt rugați să contacteze Consorțiul Organizatoric la adresa info@houseofeurope.ro sau la tel./fax: 021.2304997.

Formular înscrieri Bioeconomie (0 downloads)

Despre Bioeconomie

Bioeconomia, ca domeniu în Uniunea Europeană, deține deja în prezent o cifră de afaceri de 2,1 trilioane Euro și menține peste 18 milioane de locuri de muncă active. Totodată, în cadrul parteneriatelor public-private privind industriile bio, operatorii din domeniul privat investesc în această etapă peste 2 miliarde Euro în infrastructură-pilot. În mod specific, prin finanțarea proiectelor de cercetare și inovare se crează noi parteneriate majore în sectoare precum: agricultură și industrie agro-alimentară, furnizare de tehnologie, silvicultură, celuloza și hârtie, produse chimice și energie.

Prin potențialul excepțional pe care îl are România ar fi regretabil ca aceste finanțări și investiții să ocolească sau să nu favorizeze suficient sectoarele menționate și în țara noastră. Pentru aceasta, însă, spre a răspunde unor asemenea provocări, devine extrem de importantă formarea unor consultanți, project manageri, economiști, specialiști, cercetatori și traineri care să se implice în:
• dezvoltarea inovării durabile / integrale într-o manieră responsabilă;
• identificarea și valorificarea ecosistemelor inovative;
• orientarea noilor tehnologii către piețele existente și cele emergente.

Mai multe informații: http://www.cldr.ro/managementul-bio-economiei-inovarii-si-guvernantei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri ca acesta: