Concursul Internațional de Literatură „Cuvinte…”, ediția I, Constanța 2016: Ceremonia de Premiere, Etapa Internațională

writing-1043622_960_720

Concursului Internațional de Literatură „Cuvinte…”, ediția I, Constanța 2016

În cadrul Concursului Internațional de Literatură „Cuvinte…”, ediția I, Constanța 2016 s-au înscris creatori de literatură din ţară şi din străinătate, indiferent de vârstă sau afiliere la U.S.R. şi alte asociaţii scriitoriceşti, cu volume publicate sau texte nepublicate. Concursul de literatură s-a desfășurat pe două secțiuni: poezie şi proză scurtă. Tema impusă a fost iubirea sub toate formele ei.

Acest start-up este un parteneriat între mai multe instituții precum Revista „Cuvinte…”, Editura „Aegyssus”, Fundația „Gaudeamus”, Universitatea „Tomis”, Liceul „Gaudeamus” Constanța, Centrul de activități „Primii Pași”, Organizația non-guvernamentală „Arteon Studio”. Proiectarea sistemului menționat are ca scop căutarea artiștilor ce merită să fie promovați, dar și premiați pe măsura coeficientului lor de inteligență emoțională. Competențele emoționale sunt mai importante decât abilitățile intelectuale. Acestea au capacitatea de a crea relații interumane armonioase și de o calitate net superioară unei simple relaționări pasive. Înțelegerea emoțiilor prin dezvoltarea acestui tip de inteligență reprezintă un prim-pas în conștientizarea de sine, dar și în gestionarea unei comunicări pozitive cu cei din jurul nostru.

Ceremonia de premiere se va desfășura în două etape: etapa județeană (premierea câștigătorilor premiilor adiționale – Premiul pentru „Cel mai bun redactor” și Premiul pentru „Întreaga Carieră”) și etapa internațională (premierea câștigătorilor premiilor principale – Premiul Special „Cuvinte…” Poezie, Premiul Special „Cuvinte…” Proză scurtă, Premiul I, Premiul II, Premiul III, Mențiune). Toți participanții din cadrul Concursului Internațional de Literatură „Cuvinte…” vor beneficia de o diplomă de participare oferită de Sprint Digital, iar operele de o mare însemnătate artistică și culturală își vor face apariția într-o Antologie Literară, în format electronic, realizată de către Editura „Aegyssus” în colaborare cu publicația „Cuvinte…”.

Etapa Internațională se va desfășura pe 25 martie 2017, ora 14: 00, în cadrul Universității „Tomis” (Fundația „Gaudeamus”, Adresa: Str. Petru Vulcan, Nr. 100, Constanța, zona Tomis II). În cadrul Ceremoniei de Premiere va prinde viață și o expoziție inedită de artă: poezie în pictură. Instalația artistică poartă numele EVADARE și cuprinde 16 tablouri pictate în săpun și, respectiv, 16 poezii post-postmoderniste ce reprezintă o ofrandă de iubire. Picturile realizate printr-o tehnică unică în lume îi aparțin artistei internaționale Diana Surge, iar poeziile sunt semnate de către scriitoarea Mona Lisa. O parte dintre aceste tablouri unicat vor ajunge în posesia câștigătorilor.

Celebra artistă Diana Surge donează 8 opere de mare valoare pentru câștigătorii Concursului Internațional de Literatură „Cuvinte…”, ediția I, Constanța 2016

Picturile neobișnuite concepute de către săpunăreasa cu mâini de zeiță conțin uleiuri organice, extravirgine, infuzate la rece cu diverse plante ce deţin proprietăți benefice pentru piele, dar și cu alte ingrediente precum algele marine, argile și uleiuri esențiale pure. Diana Surge plămădește picturi în săpun, fiind unicul artist săpunar din întreaga lume.

Câștigătorii premiilor vor beneficia de o promovare intensă în spațiul media, pe paginile dedicate Concursului Internațional de Literatură, dar și pe site-urile instituțiilor implicate în desfășurarea proiectului. Editura „Aegyssus”, unul dintre partenerii principali, pregătește o serie de surprize câștigătorilor aceastei ediții.

EDITURA AEGYSSUS – Partener Concursul Internațional de Literatură „Cuvinte…”. 300 de exemplare de carte oferite scriitorilor cu cele mai emancipate opere literare

Ierarhizare premii: 

Premiul Special Cuvinte… / Secţiunea Proză scurtă

Bogdan-Alexandru Petcu

 

Premiul Special Cuvinte… / Secţiunea Poezie

Emilia Nedelcoff

Premiul I

Emil-Iulian Sude

Premiul II

Dara Stoianovici

Premiul III

Raluca-Ioana Ialomiţeanu

Menţiune

Bogdan-Alexandru Petcu

 

Premiul pentru „Cel mai bun redactor”

Inna Manu

Premiul pentru „Întreaga Carieră”

Liliana Cornilă

 

Vă mulțumim pentru sprijinul acordat, pentru numeroasele mesaje de încurajare, dar și pentru încrederea de care ați dat dovadă!

Echipa Cuvinte…

www.concurs.revistacuvinte.ro


foto: pixabay.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri ca acesta: