„Cercul Verde” din Parcul Tabacarie… un spațiu de relaxare pentru întreaga familie!

13718581_1128251287235642_6226811329804041035_n

A fost deschis oficial „Cercul Verde” din Parcul Tăbăcărie, primul spațiu multifuncțional dedicat petrecerii timpului liber în parc, un loc gândit special în jurul familiei.

„Cercul Verde” din Parcul Tăbăcărie are ca și scop principal componenta de educație nonformală pentru tineri și coaching familial, într-un concept de organizare și design gândit în special în jurul familiei.

În „Cercul Verde” spațiul este gândit și amenajat în patru arii de interes:

1) Ne jucăm și învățăm
Un spațiu interactiv de educație nonformală pentru copii, cu măsuțe colorate, bănci și scaune, cu zona de picnic pentru copii în care se organizează sesiuni de after school, Ora de Biodiversitate, Ora de Geografie și Biologie, Ora de Dirigenție, sesiuni de abilități practice creative. În cadrul spațiului vin, conform unui calendar stabilit, clase de elevi din cadrul școlilor din Constanța, iar în vacanța mare în fiecare săptămână se fac întâlniri pentru temele de grup din vacanță. Activitățile vor fi completate cu acțiuni de responsabilizare față de mediul înconjurător.

2) Descoperim Natura
O zona generoasă din cadrul „Cercului Verde” din Parcul Tăbăcărie este dedicată mediului înconjurător și protejării plantelor. Prin programele de co-implicare la nivel orășenesc, spațiul va fi gazda mai mulor ateliere de grădinărit, în care cei mici și cei mari vor învăța și vor practica plantatul de flori, crearea de jardiniere, însămânțarea și întreținerea gazonului din parc, cum se plantează un copac și alte activități de eficientizare a spațiului verde actual.

3) Evenimente Live
O zonă dedicată concertelor live de nișă cu public targetat pentru seri de Jazz in Park, Folk in The Park, Cinematograful de Artă sunt câteva dintre evenientele inedite ce se vor desfășura în „Cercul Verde” din Parcul Tăbăcărie.

4) Zona de Relaxare și Socializare
Este cea mai activă zonă din Cercul Verde, dedicată petrecerii timpului liber alături de copii, familie și prieteni, o zonă cu multe hamace sport sau clasice, de diferite culori și forme.
Spațiul de relaxare este gândit într-un concept de picnic, iar vizitatorii vor primi gratuit pleduri de picnic pe iarbă, pături pufoase, candele și lumânări pentru seară, coșuri de picnic, elemente decorative. Ne dorim ca oamenii să se relaxeze, să iubeasca natura, să iubeasca mai mult orașul și să înceapă să se descopere și să se împrietenească unii cu alții.

„Cercul Verde” din Parcul Tăbăcărie este primul proiect de social HUB în natură și credem că îi va face pe constănțeni să iubească mai mult parcul, să fie mai responsabili față de mediul înconjurător și să participe activ la viața socială a citadelei, ținând cont de factorii de mediu.

Accesul în „Cercul Verde” este liber și gratuit pentru orice vizitator, deschis zilnic între orele 10: 00 am și 21: 00 pm.

Inițiatorii proiectului „Cercul Verde” sunt Asociația Descoperă Constanța și Greenpact Worldwide, cu o sponsorizare pentru achiziționarea de mobilier și decorațiuni din partea Engie România și City Park Mall și cu sprijinul tehnic și administrativ al Primăriei Constanța.


Comunicat „Cercul Verde” (sursa: facebook)


foto: arhiva facebook Cercul Verde


logo12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri ca acesta: