Campanie de prevenire a accidentelor rutiere

REV2_rasterized-page-046Pasiunea pentru gadget, pentru strălucirea nichelată a unui accesoriu, dependența de adrenalină, orgoliul dilatat artificial de agresivitatea marketing-ului și chiar competiția socială sunt demonii ce apasă pedala de accelerație la podea.

Efectul de catharsis conduce inexorabil la nirvana, aceea în care muritorul, simțind vibrația cailor putere, apucă pe Apollo de un picior și e fericit. Se simte unic, rege al șoselelor, de neîntrecut, de neoprit, zburând mai repede și mai sus decât șoimii. Surd la teama celor din jur, cu câmpul vizual îngustat de viteză, omul vrea să întreacă orizontul și să învingă timpul în care nu mai încape.

Dincolo de necesitate, mașina a devenit un demon mecanic însuflețit de proiecția deformată a posesorului îndreptat împotriva a tot ceea ce e firesc și natural. Metalul, sticla și plasticul devorează în ritmul unor impulsuri electrice oceane de combustibili fosili.

Astfel, în câteva secunde, cel ce se simțea zeu se transformă într-o victimă colaterală, de multe ori atrăgând după sine, drame ce nici nu pot fi bănuite.

Automobilul, atât de indispensabil, ca multe alte obiecte ce ne condiționează existența, dobândește valențele celui care îl utilizează. Condus de o persoană responsabilă, ne poartă pe drumuri bune și sigure, îmbogățindu-ne și colorându-ne viața în mod plăcut. Într-o altă combinație poate fi dureros sau chiar fatal. Tinerii, teribiliști și lipsiți de atât de necesara experiență a vieții, sunt predispuși la acrobațiile care îi mutilează definitiv, pentru un preț atât de mic încât nici nu mai merită amintit. Destule cruci pe marginile șoselelor… asemeni unor autostopiști care au obosit de drum și s-au oprit să moară puțin.

(Revista Cuvinte… Nr. 1 Limited Edition, Fragment din articolul „Cars” ce însoțește Campania de Prevenire a Accidentelor Rutiere).


Campanie de prevenire a accidentelor rutiere


Redactor: Iulian Grigore

Editor: Mona Lisa

Foto: Mihaela Iordan

Beauty Editor: Bianca Racoți

Model: Maria-Alice Covaci

Concept Art: Mona Lisa


logo12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri ca acesta: