Brioșe cu fulgi de ciocolată

 

IMG_2437

Preîncălziți cuptorul la 200 grade C sau selectați treapta 6 pentru cuptoarele cu gaz.

Într-un bol, combinați ingredientele uscate (făina, zahărul, praful de copt, sarea și fulgii de ciocolată).
Amestecați totul foarte bine cu ajutorul unei spatule. Laptele, ouăle (ambele la temperatura camerei) și uleiul se mixează separat, pentru câteva minute, într-un bol. Adăugați ingredientele uscate deodată și folosiți spatula pentru a încorpora amestecul cu o mișcare circulară. Veți obține un aluat aerisit și moale.

Într-o tavă specială pentru brioșe, așezați hârtiile în care vor trona prăjiturile noastre și umpleți-le doar trei sferturi, pe fiecare în parte.
Presărați câțiva fulgi extra de ciocolată și zahăr brun. Băgați la cuptorul încălzit anterior, pentru 20/25 de minute.

Ingrediente:

• 250gr făină albă
• 100gr zahăr tos
• 3 lingurițe praf de copt
• jumătate de linguriță de sare
• 175 ml de lapte
• 75 ml ulei vegetal
• 1 ou
• 125 gr fulgi de ciocolată (se găsesc în orice hypermarket)

Pentru decor:
• 2 linguri zahăr brun
• 5 linguri fulgi de ciocolată

Easy peasy, lemon squeezy!


Brioșe cu fulgi de ciocolată


Redactor: Nori Bancu

Editor: Mona Lisa

Foto: arhivă personală Nori Bancu


logo12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri ca acesta: